模载联合支援站
 English
发新主题

[截图] 講倒藍衫銻

講倒藍衫銻

[IMG]http://i.imgur.com/L4HN6UD.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/PHb9ZBK.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/brLegje.jpg[/IMG]

新车和旧车。

引用框:
原帖由 jshangy 於 2014-7-17 13:39 發表
新车和旧车。
Are U Sure?

明明全部都係E400......呃我唔到嘅

引用框:
原帖由 hkt117 於 2014-7-17 13:41 發表

Are U Sure?

明明全部都係E400......呃我唔到嘅
Are you sure?
涂装咁大区别都睇唔出嚟?

可能佢認為PZ, RX(愛車...) 同SW差好遠btw, teach 用 新/城 塗裝可分新舊車
就算E500出左10年, 我都未覺得ATE1係舊車

本人接收論壇投訴及處理站內糾紛;如需下載外網模組歡迎聯絡本人協助。
聯絡方式(點擊連結並留下用戶名稱):法務部連結 / Telegram / QQ

楼主回复

引用框:
原帖由 jshangy 於 17/7/2014 13:39 發表
新车和旧车。
 引用框:
原帖由 jshangy 於 17/7/2014 13:45 發表
涂装咁大区别都睇唔出嚟?
如果你覺得早兩年出牌係舊嘅,I have nothing to say.
塗裝區別大係因為有兩間公司嘅巴士塗裝。
PS. NWFB E400 is only a fictional bus, don't FF too much.
 引用框:
原帖由 justinyau36 於 17/7/2014 13:46 發表
RX(愛車...)
good :0)

引用框:
原帖由 carltonwhm1001 於 2014-7-17 13:53 發表

如果你覺得早兩年出牌係舊嘅,I have nothing to say.
塗裝區別大係因為有兩間公司嘅巴士塗裝。
PS. NWFB E400 is only a fictional bus, don't FF too much.

good :0) ...
No.两台城巴嘅车头嘅涂装系唔同嘅,可以睇出第一部系1.0,第二部系2.0。

引用框:
原帖由 jshangy 於 2014-7-17 14:06 發表
No.两台城巴嘅车头嘅涂装系唔同嘅,可以睇出第一部系1.0,第二部系2.0。
Are U Sure?

楼主回复

引用框:
原帖由 jshangy 於 17/7/2014 14:06 發表
縱然城巴在購車上態度審慎,不過由於 10.6 米富豪 B9TL 型車身略長,加上載客量仍較 E400 型低,城巴遂決定向丹尼士增購 38 部量產型 E400 型 (#7002 - 7039),底盤運抵本港後轉交內地裝嵌再抵港,於 2011 年暑假起陸續出牌。這批量產型車輛規格與前批相若,僅車內轉用 Lazzerini Pratico 2840 座椅,提升上層載客量;隨後城巴在 2012 年再增購 20 部第 3 批量產型車輛,規格與 #7002 - 7039 相同,並於 2013 年上旬悉數出牌。

紅色為誤解 綠色為正解
Thx 磚頭網

Btw如果同一批次嘅巴士(設A及B),A上了全廣而B是無添加,可否因為車頭塗裝差別而斷定車輛新舊呢?

楼主回复

引用框:
原帖由 jshangy 於 17/7/2014 14:20 發表
1.0嘅意思:
[local]1[/local]

2.0嘅意思:
[local]2[/local]
[local] is so exciting

引用框:
原帖由 carltonwhm1001 於 2014-7-17 14:10 發表

縱然城巴在購車上態度審慎,不過由於 10.6 米富豪 B9TL 型車身略長,加上載客量仍較 E400 型低,城巴遂決定向丹尼士增購 38 部量產型 E400 型 (#7002 - 7039),底盤運抵本港後轉交內地裝嵌再抵港,於 2011 年暑假起陸續出牌。 ...
1.0嘅意思:

2.0嘅意思:

楼主回复

E400 V1.0/1.1 只限九巴 而且巴士沒有樹檔

加上由你cap嘅V2.0圖片已完全出賣你 請細心留意前後兩架城巴 :0)

选车界面的简介上不都写了吗
发新主题