模载联合支援站
 English
发新主题

[截图] 胃仙优

胃仙优

胃仙U,国內又名胃仙优!
Omsi 2014-04-09 19-33-11-83.jpg (226.77 KB)

Omsi 2014-04-09 19-33-11-83.jpg

謝絕伸手黨,多謝合作。
歡迎讚好我負責的FB專頁:https://www.facebook.com/74Ax85Studio

【離題】
無記錯,你就係一位五毛,我認得你個ICON
BTW:你咁愛國,個ICON點解用日本嘅高達嘅?【/離題】

就曉得胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U胃仙U煩不煩
又不是沒有這個有什麽好的

引用框:
原帖由 hohehaha 於 2014-4-9 21:17 發表
【離題】
打倒羅伯頭(Robertau)

是咁的,
我成日聽到d人五毛前五毛後咁話人,
其實大家都係搵食ja,只係方法唔同之麻
五毛成日開post撐中共,支持專政,支持六四屠殺,反對社民連,

你估佢地想架咩,搵食呀大佬
其實我都好同情d為5毫子出賣自尊靈魂d人,
五毛成日係大陸比人壓價,依家好似最高工資都只係一毫一post,
我地就比廿蚊張同仆街政府壓低最低工資
你地真係好慘!
你地呢d內地專業語言學家,又識學廣東話又會寫香港話又會用香港潮語,
雖然唔係好知香港地理同唔知麥記一個包幾錢 (始終你唔係香港住),
有時又出現穿煲現象 (例如用"嘎"字),
又唔係好識英文 (大陸教育水平既問題)
但你地既努力,簡直比我地香港十九IVE生高成級
然而人工都仲係咁低, 年都過唔到
所以我完全深切體會到五毛養妻活兒既痛苦

拿,GH377兄台,又或者其他五毛黨人士,
小弟依家不才,指條明路比你我共同一齊行,
一陣係你地大陸專業網絡評論員office望左望右睇下,
望一望你地d共產黨監督係唔係度,
冇人既時候pm我,我夾計幫你搵多d錢,
初步就係咁:你出post我回post,大家扮辯論come好哂講辭,再推到1001,
咁你一日就至少有0.1x1001=100.1蚊喇
一個月你至少有3000蚊!係大陸算係人工唔差
當然我仲有幾個高登friends,夾手夾腳既話一個月你收入實過到萬,
我要求唔多,你到時到候過番千幾蚊比我就夠
咁樣做咪夠哂和諧,係唔係一家便宜兩家著先?

引用框:
原帖由 hohehaha 於 2014-4-9 21:17 發表
【離題】
原來愛國就不能喜歡日本的高達?這是什麼道理

那麼我愛香港,是不是就不能追棒日本文化?
本帖最近评分记录
  • Mr.君 膜仔通汇 +1 2014-4-12 20:08 支持

引用框:
原帖由 mychihin 於 2014-4-10 20:24 發表

原來愛國就不能喜歡日本的高達?這是什麼道理

那麼我愛香港,是不是就不能追棒日本文化?
果句係我唔明佢做法而提出嘅一個問題
我無講過愛國就不能喜歡日本的高達,佢話我係愛國亦喜歡日本的高達都得
我唔會歧視佢,可能佢無親中親到憎晒所有日本嘢
我驚佢比人減人工姐(<--有誤)

我想問,其實GH377只係一個香港(強調)初中生
我唔相信中共會請個香港初中生做五毛掛(因為我識佢本人)
最多都係親中啫

利申:本人支持西方民主自由社會,初中生一名及非五毛

引用框:
原帖由 carltonwhm1001 於 2014-4-11 19:33 發表
我想問,其實GH377只係一個香港(強調)初中生
我唔相信中共會請個香港初中生做五毛掛(因為我識佢本人)
最多都係親中啫

利申:本人支持西方民主自由社會,初中生一名及非五毛 ...
其實我都係笑下姐,我都無話特別去踩佢
不過之前 票個POST令我印象好深刻

发新主题