模载联合支援站
 English
发新主题
 23 12

[皮肤] 請支持改選及評定版主計劃!

請支持改選及評定版主計劃!

VeFans x CleverBus

本帖最近评分记录
  • Lloyd Esq. 膜仔通汇 +3 2012-8-31 20:36 very nice

如此貼合原車塗裝的廣告相當不錯

wow...aqqa能教我弄塗裝么

雨哥大法好 !!!!!!
RainGor DAFA is GOOD !!!!!!

车轮好漂亮啊

楼主回复

引用框:
原帖由 Audrey Hepburn 於 2012-8-31 08:55 發表
如此貼合原車塗裝的廣告相當不錯
謝謝!
 引用框:
原帖由 尐雨 於 2012-8-31 09:08 發表
wow...aqqa能教我弄塗裝么
這個嘛... 其實「OMSI綜合版」已經有教學了... (例如:http://bbs.18wos.org/viewthread.html?tid=72722)

不過, 我可以跟你說, 只要你一次又一次的制作塗裝, 你便會熟能生巧, Practise makes perfect, right?

這是我一年多前的文章, 你能看看, 可能一年後你的技術已比我更高超了!
http://bbs.18wos.org/viewthread.html?tid=69790

引用框:
原帖由 aqqa 於 2012-8-31 18:26 發表

謝謝!

這個嘛... 其實「OMSI綜合版」已經有教學了... (例如:http://bbs.18wos.org/viewthread.html?tid=72722)

不過, 我可以跟你說, 只要你一次又一次的制作塗裝, 你便會熟能生巧, Practise makes perfect, right?  ...
咁你係咪用photoshop??同可唔可以教我拉线条啊

楼主回复

引用框:
原帖由 尐雨 於 2012-8-31 19:13 發表

咁你係咪用photoshop??同可唔可以教我拉线条啊
1) 係
2) 我唔係就咁畫出黎架

引用框:
原帖由 aqqa 於 2012-8-31 19:24 發表
1) 係
2) 我唔係就咁畫出黎架
咁你係點整嘅....

哇,涂装规划得不错,和可口可乐中国节拍一样漂亮!轮子也很漂亮~加油~

楼主回复

引用框:
原帖由 尐雨 於 2012-8-31 20:18 發表

咁你係點整嘅....
點解你唔自己試下呢?

引用框:
原帖由 aqqa 於 2012-8-31 21:19 發表
點解你唔自己試下呢?
我拉線條都唔知用咩功能......

回復 11樓# 的帖子

肯定是用路径功能,只是aqqa兄已经玩得出神入化

楼主回复

引用框:
原帖由 ZhangSG 於 2012-8-31 21:26 發表
我能夠非常肯定地告訴你, 我並不是使用路徑功能.

引用框:
原帖由 ZhangSG 於 2012-8-31 21:26 發表
但是qqaa是用钢笔路径画的线条

楼主回复

引用框:
原帖由 qqaa8556975 於 2012-9-1 07:58 發表

但是qqaa是用钢笔路径画的线条

23 12
发新主题