English
发新主题

[站务] 兩個問題

兩個問題

-點解"染頭"會係不文明詞語?

啲人話"染頭髮"係咪粗口?

-講設嗰個po,啱啱瞓醒先知鎖咗.

首先,wtever係咪"權威",大大小小maker同player一直都有用嗰三個"昵稱"去稱呼貴壇,唔見得要"權威"先有講.

之後,對於侵權壇,你而家洗晒成個mod區都冇用,HK嘅maker同player都已經label咗貴壇為嗰三樣,

點解嘅話可以去返11/12年,某會員轉載一部侵權香港製巴士,之後BF堆人熱烈討論,

"侵權壇"就因此誕生,好可惜貴壇當年對"版權"觀念一直較現時弱,

之後亦不時見到好多會員公開而低調地玩侵權車,亦有會員"代轉載"新車,不過呢啲我冇興趣理.

仲有,原來停職=沒有判決能力  very adore

一陣繼續.

仲有,我諗"事出必有因",各位應該仲熟過我,希望你地諗吓點解會用嗰堆名稱呼貴壇,因為嗰啲都係意見.

呵呵~~~第一个问题不予置评~~~至于第二个~~~我唔理你外边点睇尼度~~~但系请您系尼度时可以尊重尼度~~~至于侵权与否~~~well~~~我唔明白omsi点mod点解咁特殊~~~系卡车模拟界~~~mod只有两种~~~一系就share~~~另外一样就系private~~~但系omsi真特别~~~明知已经发布出去~~~仲要控制其使用概人群范围~~~大佬~~~你要知道世界上唔止支援站可以传播~~~仲有大大小小概社交网站都可以传播~~~我地支援站已经竭尽所能去满足你地~~~封杀疑似侵权mod~~~如果咁都唔够~~~系唔系要跪系度叫你地一声契爷先得???

ISUZU HANA & ISUZU

楼主回复

本帖隱藏的部分總積分(非積分(模載通匯))達到 10000 才可瀏覽

可能OSIM易改啩,開notepad 1100又"一個新mod"出現,同埋(某啲)作者就係因為唔想被轉載先至特登唔出po,轉載嘅人仲要大條道理

契爺就免啦,我受唔起.

其實本人只是想說,侵權問題不是只是在這個論壇裏發生。

楼主回复

引用框:
原帖由 hugoalh 於 2014-8-18 19:52 發表
其實本人只是想說,侵權問題不是只是在這個論壇裏發生。
是咁的,當鄰壇一直有一套相對完善嘅侵權處理制度時,本壇仍然

侵權->舉報->改內容/刪帖->稀有地處罰->sorry->無限loop

只係本壇侵權情況相對嚴重

引用框:
原帖由 hkt117 於 2014-8-18 19:51 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****

可能OSIM易改啩,開notepad 1100又"一個新mod"出現,同埋(某啲)作者就係因為唔想被轉載先至特登唔出po,轉載嘅人仲要大條道理

契爺就免啦,我受唔起. ...
很好~~~可以引经据典~~~令人信服~~~nevertheless~~~我地论坛无可能因为一个无授权概转载就ban人~~~但系从言语中睇出LZ无非想论坛加强打击力度~~~我会同公爵商讨对策~~~亦欢迎各位在理性的情况下给出您地宝贵概意见~~~

引用框:
原帖由 VN770 於 18/8/2014 19:36 發表
但系omsi真特别~~~明知已经发布出去~~~仲要控制其使用概人群范围~~~大佬~~~
提提  閤下,知唔知佢地寫明「嚴禁轉載」唔係針對支援站囉
仲有其他香港player同Omsi Modder Group等
香港player會私傳 (例JFS架短龍)
Mason Rutty用playglobe(例:太多唔列lol)

佢地唔係唔想share出去俾人玩(例:winsome架E400)
係share出去之後啲人開始貪得無厭不斷伸手(例:S3V/ATS/3AV...)
之後發覺伸手唔work咪玩侵權囉(www.playglobe.com)

「忍無可忍」
大哥~~~~~
(以事論事)

*(例: PJFS架短龍)

*playglobe.net

引用框:
原帖由 carltonwhm1001 於 2014-8-18 20:21 發表
提提  閤下,知唔知佢地寫明「嚴禁轉載」唔係針對支援站囉
仲有其他香港player同Omsi Modder Group等
香港player會私傳 (例JFS架短龍)
Mason Rutty用playglobe(例:太多唔列lol)

佢地唔係唔想share出去俾人玩(例:wi ...
原黎系咁~~~我明白了~~~以后请您地多多举报~~~我地会尽力维护作者的合法权益~~~

楼主回复

本帖隱藏的部分總積分(非積分(模載通匯))達到 12345 才可瀏覽

望處理

引用框:
原帖由 hkt117 於 2014-8-18 20:29 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****
望處理
已警告处理~~~

已警告处理~~~

[url=http://ask.39.net/question/26487798.html]北京皮肤病专科医院[/url]
发新主题