模载联合支援站
 English
发新主题
 20 12

[截图] 新一批新巴E500到達車廠

新一批新巴E500到達車廠

都用上九巴ATEE的模組

本帖最近评分记录
  • hei9980 膜仔通汇 +2 2012-4-13 20:20 助人爲樂

新車的編號咋是55~~

雨哥大法好 !!!!!!
RainGor DAFA is GOOD !!!!!!

没做过这种巴士的飘过。。。
ps:这跟助人为乐有什么关系

引用框:
原帖由 735791821 於 2012-4-13 21:49 發表
没做过这种巴士的飘过。。。
ps:这跟助人为乐有什么关系
OMG!按錯了

新巴係冇呢個Type既E500!!兩部最大既分別就係個尾牌!!九巴就有好多種,Winsome個部係最舊款(ATE)!!仲有ATEU,ATEE,等等..不過呢2部個尾牌都係係中間!ATEE係用緊Gorba電牌!新創建(新城)個隻係ATEU(8100-8320)..

Plus:有一種E500是使用富豪B9TL車身既(AVBE)

詳情請參考

http://zh.m.wikipedia.org/wiki/Enviro_500#_

本帖最近评分记录
  • aqqa 膜仔通汇 -1 2013-2-8 13:28 請使用中文, 而非使用廣東話, 謝謝合作 ...
  • RC-daily 膜仔通汇 +1 2012-4-14 20:54 助人爲樂

A
 引用框:
原帖由 jaylai1997 於 2012-4-13 22:04 發表
新巴係冇呢個Type既E500!!兩部最大既分別就係個尾牌!!九巴就有好多種,Winsome個部係最舊款(ATE)!!仲有ATEU,ATEE,等等..不過呢2部個尾牌都係係中間!ATEE係用緊Gorba電牌!新創建(新城)個隻係ATEU(8100-8320)..詳情請參 ...
ATEE是用鴻龍的

楼主回复

引用框:
原帖由 jaylai1997 於 2012-4-13 22:04 發表
新巴係冇呢個Type既E500!!兩部最大既分別就係個尾牌!!九巴就有好多種,Winsome個部係最舊款(ATE)!!仲有ATEU,ATEE,等等..不過呢2部個尾牌都係係中間!ATEE係用緊Gorba電牌!新創建(新城)個隻係ATEU(8100-8320)..

Plus:有 ...
真有此車到港 , 各大討論都有相另外,由於車模問題,沒有MK2車身,所以用MK1車身改

回復7樓#的帖子

You ar saying this???

楼主回复

小更新車頭

係winsome兄部e500定係其他?

楼主回复

引用框:
原帖由 KMB-S3V1 於 2012-4-14 12:36 發表
係winsome兄部e500定係其他?
是WINSOME的E500

E500巴士還不太喜歡,佐是因為乘客們都懂穿牆的...不像真...

點改電視位 ??

车头车尾好似与以前的E500不一样...

回復 11樓# 的帖子

那是丹尼士!!!!!!!!!!
 20 12
发新主题